Ansamblul folcloric tataresc "KARASU", a fost constituit īn anul 1990, avandu-i ca instructori pe: Bechis Chiazam, Agisuna Sadet, Cetin Geambulat, Cutlacai Ergun si Sema, Feizi Emel, Agimurat Iasemin si īn prezent ansamblul este condus de domnisoara Memet Elis.
In sprijinul ansamblului au fost si formatiile de muzica tatareasca YILZIDAR condusa de IALCIN FAIK, AYIDIN GELAL, SEVGHILI GENCLER condusa de CETIN GEAMBULAT si multi altii, MEMIS SAMIR, EDVIN RACHIF, MURAT SAHIN, etc.
Acest ansamblu a devenit datorita tenacitatii si talentului celor implicati, un nume foarte cunoscut la toate festivalurile de traditie din Romānia si nu numai. Tot cea ce se realizeaza are ca unic scop promovarea traditiilor, datinilor, dansurilor, obiceiurilor etniei noastre, tinerii artisti fiind iubitori de frumos si dornici de a izbandi. De-a lungul anilor, prin frumusetea si autenticitatea dansurilor, costumelor, prin prezenta scenica plina de gratie a tinerilor, s-a reusit remarcabila performanta de a fi elogiati la numeroasele manifestari din tara si din strainatate, unde ansamblul a participat. Este laudabila si castigarea celor trei premii speciale ale festivalului organizat anual de catre UDTTMR, Festivalul Portului, Cāntecului si Dansului Turco-Tatar. Acest ansamblu a prezentat numeroase spectacole īn toate localitatile Dobrogei si din tara, a participat la renumite festivaluri nationale de la: Odorheiul Secuiesc, Balvanios, Botosani, Braila, Galati, Targoviste, Sighisoara, Sibiu, Constanta, Bucuresti si internationale din Turcia-Yalova, Istanbul, Bulgaria, Crimeea-Ucraina si Italia-Roma.
Valoarea membrilor ansamblului a crescut an de an, datorita coregrafilor veniti din Crimeea si Turcia si cu sprijinului constant oferit de persoane iubitoare de folclor a Filialei UDTTMR Medgidia si a sponsoriilor. Prin autenticitatea costumelor, gratia fetelor, vigoarea dansului barbatesc si o disciplina riguroasa, acesti copii peste tot au primit aprecieri si mii de aplauze. Efortul depus de acesti minunasi copii a fost rasplatit prin castigarea "Marelui Premiu" la editia a II-a a "Festivalului Minoritatilor Etnice" organizat la Orsova īn judetul Mehedinti, īn perioada 15-21 iunie 2003 si alte trei premii a juriului pentru cel mai bun dansator, cea mai buna dansatoare si cel mai bun solist. Membri ansamblului au reprezentat UDTTMR si la alte festivaluri din tara: editia a IV-a "Festivalul Comunitatilor Etnice Proetnica-Sighisoara" din perioada 2004-2007, Editia I a "Festivalului de Folclor Turco-Tatar pentru copii" 31 iulie 2004, editia a IV-a a "Festivalului National de folclor" - Mamaia din 5 sept. 2004. Toate edititiile Festivalului International al Portului, Cāntecului si Dansului Turco-Tatar.
Costumele cāntecele si dansurile arata ca apartinem lumii turce, fiecare pastrandu-ne caracteristicile etniei. Ele ne unesc si nimeni nu ne poate desparti de aceste comori. Costumele sunt inspirate din modele vechi specifice tataresti. In toti acesti ani ansamblul filialei noastre a primit aprecieri īn presa locala, nationala si internationala. Ansamblul are īn repertoriu 20 de dansuri si aproximativ 30 de cāntece traditionale.